Tinybot Tessa

Tessa is een sociale robot die de eerstvolgende geplande afspraak of taak uitspreekt. Zij ondersteunt bij de dagelijkse structuur en geeft suggesties voor activiteiten. Activering is waar het om draait. Met zowel tekst als muziek.

Welk probleem lossen we op?

Tessa biedt uitkomst in situaties waarin bewoners behoefte hebben aan meer dagstructuur. Maar bijvoorbeeld ook in gevallen van eenzaamheid of onvoldoende bewegen. Voor oudere bewoners met dementiële klachten kan het een uitkomst bieden bij vergeetachtigheid. Tessa helpt bij het vergroten van zelfstandigheid van bewoners omdat ze minder afhankelijk zijn van hun begeleiders.

Begeleiders hebben vaak te maken met piekmomenten op een dag waarbij ze op hetzelfde tijdstip meerdere bewoners bijvoorbeeld moeten ondersteunen in het aankleden of het helpen bij een maaltijd. Sommige bewoners hebben dan alleen een ‘zetje’ of aanmoediging nodig om een volgende handeling uit te voeren. In een aantal gevallen kan dit door Tessa worden overgenomen waardoor medewerkers minder belast worden en bewoners meer regie ervaren over dagelijkse handelingen.