Slimme luiers

De slimme luiers, het incontinentiemateriaal bevat speciale sensoren die het vochtniveau tot op de millimeter nauwkeurig registreren en via een app doorgeven. Dit maakt dat verschoningen op het juiste moment kunnen plaatsvinden.

Welk probleem lossen we op?

Doordat de slimme luier precies aangeeft wanneer er verschoond moet worden, is handmatig controleren van de luier niet meer nodig. Dit bespaart onnodige verschoningsmomenten en lekkage’s zoals natte kleren, natte bedden. Daarnaast voorkomt dit een oncomfortabel gevoel. Ook zou luieruitslag hiermee voorkomen kunnen worden.

Behoefte: er is behoefte aan een hulpmiddel waarbij kwaliteit van continentie zorg verbeterd.

Frictie: de frictie is dat bewoners nu onnodig wakker worden gemaakt voor een verschoningsmoment of juist wakker worden in natte kleding en bed. Ook overdag vinden onnodige verschoningsmomenten plaats, welke zwaar belastend zijn voor de bewoner als voor de medewerker.

Wat is de oplossing?

Een slimme luier zorgt ervoor dat incontinentiemateriaal op tijd wordt vervangen en worden gepland. Daarnaast draagt een slimme luier bij aan een gezonde huis, droge kleding en bed en voorkomt dit onnodig werk. Dit alles bespaart veel tijd en vergroot het welbevinden van de cliënten.

De slimme luier bevat speciale sensoren die het vochtniveau van de luier meten, deze gegevens worden via een app doorgegeven aan de medewerker. Deze heeft na het signaal nog 1,5 uur de tijd voordat de luier “door lekt”.

Geef een reactie